Geschiedenis van Schoenen Pantas

Geschiedenis van Pantas

Schoenen Pantas is niet zomaar een schoenenzaak, er hangt een hele geschiedenis aan vast.

Het verhaal begint in de jaren '20, wanneer de overgrootmoeder van de jongste generatie klompen verkoopt in haar winkel te Kerksken.
Later start haar zoon, Gaston De Luyck, als twintiger eind jaren ’30 met de verkoop van pantoffels aan winkels over gans België. Met zijn fiets ging hij op pad, tot zelfs in het verre Limburg om zijn pantoffels te verkopen.

Gaandeweg begon hij zich meer en meer te interesseren in de productie ervan en in de jaren ’40 startte hij zijn eigen pantoffelfabriek op in Terjoden. Hier werden duizenden pantoffels gefabriceerd die in alle hoeken van België en zelfs Nederland verkocht werden. In de topjaren werkten er in de fabriek meer dan 60 mensen.

Al snel kwamen mensen uit de buurt aankloppen om in de fabriek zelf pantoffels en schoenen te kopen. Hieruit ontstond het idee om met eigen verkooppunten te starten en de winkel in Aalst is hiervan het resultaat: schoenen Panta is eind de jaren ’50 geboren.
Omdat er nog veel werk was in de fabriek en de kinderen toen nog te klein waren om mee te draaien in de zaak werd de verkoop in de winkel overgelaten aan een gerant.

Vanaf de jaren ’80 nemen André en Simone het reilen en zeilen van de winkel volledig in handen. Schoenen Panta brengt u dan een ruim aanbod pantoffels en schoenen voor dames, heren en kinderen.

Geleidelijk aan dringt specialisatie zich op en uiteindelijk is schoenen Panta anno 2010 een schoenenzaak gespecialiseerd in modieus comfort.
2013 is een scharnierjaar. André gaat op pensioen en dochter Elisabeth ziet het wel zitten om mee in de zaak te stappen. Moeder en dochter beslissen om in een groter pand te gaan, waardoor er een ruimere collectie kan aangeboden worden, en de klanten in alle rust kunnen kiezen en passen.

In maart 2013 opent de volledig vernieuwde winkel in het huidige pand.