Over ons

Welkom bij schoenen Pantas! 

Bij schoenen Pantas zijn uw voeten in goede handen!
Wij besteden de grootste aandacht aan het welzijn van uw voeten maar vinden het ook belangrijk dat u leuke schoenen kunt dragen. Daarom selecteren wij bij schoenen Pantas de beste modellen en gaan we samen met u op zoek naar de perfecte schoenen voor uw voeten.
Er is ook een uitgebreid aanbod aan schoenen met uitneembaar voetbed voor uw eigen steunzolen.

Op zaterdag van 10u tot 13u is Orthopedie Lodewijks aanwezig in de winkel. Zij kunnen u helpen bij voetproblemen waarbij u steunzolen op maat nodig heeft. Meer informatie vindt u hier.

Simone, Elisabeth en Anne verwelkomen u graag in de winkel!

Molenstraat 28, 9300 Aalst

Schoenen Pantas team Aalst

Een stukje geschiedenis

Schoenen Pantas is niet zomaar een schoenenzaak, er hangt een hele geschiedenis aan vast.

Het verhaal begint in de jaren '20, wanneer de overgrootmoeder van de jongste generatie klompen verkoopt in haar winkel te Kerksken.
Later start haar zoon, Gaston De Luyck, als twintiger, eind jaren ’30 met de verkoop van pantoffels aan winkels over gans België. Met zijn fiets ging hij op pad, tot zelfs in het verre Limburg om zijn pantoffels te verkopen.

Gaandeweg begon hij zich meer en meer te interesseren in de productie ervan en in de jaren ’40 startte hij zijn eigen pantoffelfabriek op in Terjoden. Hier werden duizenden pantoffels gefabriceerd die in alle hoeken van België en zelfs Nederland verkocht werden. In de topjaren werkten er in de fabriek meer dan 60 mensen.

Al snel kwamen mensen uit de buurt aankloppen om in de fabriek zelf pantoffels en schoenen te kopen. Hieruit ontstond het idee om met eigen verkooppunten te starten en de winkel in Aalst is hiervan het resultaat: schoenen Panta is eind de jaren ’50 geboren.
Omdat er nog veel werk was in de fabriek werd de verkoop in de winkel overgelaten aan een gerant.

Vanaf de jaren ’80 nemen André en Simone, kinderen van Gaston, het reilen en zeilen van de winkel volledig in handen. Schoenen Panta brengt u dan een ruim aanbod pantoffels en schoenen voor dames, heren en kinderen.

Geleidelijk aan dringt specialisatie zich op en uiteindelijk is schoenen Panta, anno 2010, een schoenenzaak gespecialiseerd in modieus comfort voor dames en heren.

2013 is een scharnierjaar. André gaat op pensioen en Elisabeth, dochter van Simone, kiest ervoor om mee in de zaak te stappen.

Moeder en dochter beslissen om naar een groter pand te gaan. Dit maakt het mogelijk om een ruimere collectie aan te bieden en de klanten in alle rust te laten kiezen en passen. Bij een nieuw concept hoort een nieuwe naam. Om de link naar de vroegere winkel te behouden werd er voor PantaS gekozen. Waarin de 'S' van Simone de vernieuwing weerspiegelt.

In maart 2013 opent de volledig vernieuwde zaak in het huidige historische pand bovenaan de Molenstraat (het pand dateert van 1867) en vervoegt Anne het schoenen Pantas team.

Er is nu een ruime keuze aan damesschoenen en in beperktere mate voor de heren, met nog steeds de nadruk op mode en comfort.